Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

"Wij hebben een klik, Peter"

In 2016 besloot harmonie Kunst en Vriendschap om ja te zeggen tegen het verzoek van theater 't Mozaïek uit Wijchen om mee te doen met het project Brel & Brass. De Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem gaat in Brel & Brass de samenwerking aan met een blaasorkest. Micheline wordt door kenners beschouwd als een van Europa’s betere Brel-vertolkers. Zij brengt met het blaasorkest de allermooiste, maar niet per se de bekendste liedjes van Brel. De bedenker van dit bijzondere concert is bastrombonist Jos Jansen. Micheline en Jos zijn professionele muzikanten die samen met een amateur-orkest, in dit geval Kunst en Vriendschap, een avondvullend programma verzorgen.

De voorbereiding was pittig voor Kunst en Vriendschap. In de aanloop naar het concert hamerde dirigent Peter Wintjes vooral op het aanvoelen van de muziek van Brel. Dat is lastig, want de chansons van Brel zijn totaal anders dan een musical-arrangement of een klassieke mars. Bovendien werd tot de soundcheck op de zaterdagmiddag voorafgaand aan het concert, alles gerepeteerd zonder zangeres.

De kennismaking van het orkest met de Gentse zangeres was hartelijk en open. Ook de soundcheck was weliswaar hard werken, maar Micheline nam Kunst en Vriendschap op sleeptouw en de muzikanten werden ook, mede door het energieke dirigeren van Peter Wintjes, steeds enthousiaster. Al snel liet Micheline zich ontvallen: "Wij hebben een klik, Peter".


Het was de enthousiaste en professionele aanpak van Micheline van Hautem en Jos Jansen, de energie en gedrevenheid van dirigent Peter Wintjes en de, als het er op aankomt altijd positieve instelling van het harmonieorkest, die maakten dat de uiteindelijke uitvoering zeer geslaagd was. Er werd erg muzikaal gespeeld met een goede sound. Het was mooi om te zien dat iedere muzikant zijn uiterste best deed om Jos en Micheline zo goed mogelijk te begeleiden (typisch Balgoy, als het er op aan komt dan staan ze er).


Voor een nagenoeg uitverkochte zaal in theater ’t Mozaïek te Wijchen heeft Kunst en Vriendschap het beste van zichzelf kunnen laten zien aan een zeer enthousiast publiek. Een unieke en zeer bijzondere ervaring, die de Balgoyse muziekvereniging niet gauw zal vergeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Totaal aantal bezoekers

Piet's Blog: Balgoyse mins v2.4.1

Volg mij per Email