Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Na bijna 90 jaar weer minister op bezoek in Balgoy

Minister Ronald Plasterk (rechts) en burgemeester Hans Verheijen van Wijchen in Balgoy. Bron foto: DG

De minister in de Oude Toren met Rudy van Haren (midden) en Theo Verheyen (rechts)

Het genoegen was maar kort, maar desalniettemin had Balgoy gisteren bezoek van een minister. Ik zeg bewust Balgoy, want Balgoyse mensen waren in principe niet uitgenodigd. Huidige minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ronald Plasterk, bezocht Wijchen en Balgoy onder meer om kennis te nemen van het door bewoners van Balgoy zelfgemaakte plan voor woningbouw in het dorp. "Een mooi voorbeeld van een bur­gerinitiatief", aldus de minister.


Om vier uur precies begon het bezoek bij de Oude Toren, het visitekaartje van heemkundekring Pagus Balgoye. Minister Plasterk dronk een kop koffie met de genodigden, om vervolgens na tien minuten al wandelend richting Wijchen te vertrekken.


De minister maakte nog wel tijd om in de Oude Toren de kleine expositie over de geschiedenis van het dorp te bekijken en hij zette ook zijn handtekening in het gastenboek. Het bewijs dat Balgoy, na bijna 90 jaar, wederom een minister op bezoek heeft gehad. De vorige keer was in januari 1926, toen koningin Wilhelmina en Dirk Jan de Geer, de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken, het door de Maas overstroomde dorp kwamen bezoeken.
Koningin Wilhelmina en minister Dirk Jan de Geer op bezoek in Balgoy (1926)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Totaal aantal bezoekers

Piet's Blog: Balgoyse mins v2.4.1

Volg mij per Email